Szó-labor

Karácsonyi boldogság a Plazma Center jóvoltából

2022. december 13. - Rücker Évi

plazma2.jpg

Néhány nappal korábban írtunk arról, hogy az ajkai Plazma Center segítségével jutottak el a Mikulás csomagok a Te Számítasz Egyesület jó gyerekeihez. A pártfogolt családoknak nem kellett sokáig várniuk a következő meglepetésre, ugyanis december 12-én ismét megajándékozták őket a Palánta Klubban.

Fontos beszélni – pontosabban írni – arról is, hogy bizony nagyon sok család kerül egyre nehezebb és nehezebb helyzetbe, egyrészt pénzügyi, másrészt társadalmi, szociális értelemben. Az egyesület tagjai nap, mint nap tapasztalják, mennyire sok erőt emészt fel a mindennapokban a túlélésért vívott küzdelem. Ezek inkább szomorú gondolatoknak tűnnek, viszont nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy megértsük, mekkora a baj és miért is van szükség a segítségre. Jól adományozni sem könnyű feladat – de ez már egy másik téma -, örömet okozni viszont kifejezetten jóleső, sőt megható érzés – az érte kapott ölelések pedig semmihez sem foghatóak.

A programra érkező és izgatottan várakozó csemetékhez ezúttal nem piros, hanem fehér zsákban érkezett az ajándék. A rénszarvasok ugyanis nem a szánt húzták, ehelyett inkább bebújtak a jó meleg puttonyba és plüssjátékká varázsolták magukat. Mind a harminc gyerkőcnek az volt a feladata, hogy kihalássza a játékokat a „búvóhelyükről”, miközben megpróbálnak nem belepottyanni a nagyra nőtt zsákba. Jutalmul nem csak a karácsonyi hangulatot idéző plüssökkel lettek gazdagabbak, hanem a pocakjukat is megtölthették finom süteményekkel. Ez két apróságot annyira megihletett, hogy gyerekdalokkal köszönték meg az ajándékokat, míg mások öleléssel, sok-sok szeretettel.

plazma1.jpg

Mint tudjuk, a karácsonyi bevásárlás alaposan megterheli a családok egyébként is bizonytalan anyagi helyzetét, pedig a legtöbb szülő szeretné emlékezetessé tenni gyerekei számára a többnapos ünnepet. Az egyik pártfogolt nagycsaládot az a szerencse érte, hogy jelentősen megkönnyítették számukra a készülődés időszakát. Néhány pillanat alatt sikerült őket boldoggá tennie a Plazma Centernek az 50.000 forint értékű, levásárolható utalvánnyal. Örökké hálás lehet a sorsnak, aki részese lehetett ennek a pillanatnak: a kissé zavart, őszinte megilletődésnek, az édesanya párás tekintetének és a soha véget érni nem akaró öleléseknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr8518000866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása