Szó-labor

Fülbemászó - Buli van! Viszlát 2022!

2022. december 31. - szolabor

zen.jpg

Négy zene. Négy történet. Három nő, egy férfi - avagy ezt hallgatjuk mi

Hétről hétre, egy kis válogatással érkezünk, hogy még jobban megismerhessetek bennünket, mivel más és más korosztályokból vagyunk, így ez mindannyiunk számára meglepetés-bonbon a javából.

Harmadik összeállításunk (az elsőt itt, a másodikat itt tudjátok megnézni, meghallgatni..) :

Csendesné Bosits Évi

Ismét kis nosztalgia. Apukám szeretett mulatni a tósokberéndi bálokon az anyukámmal. Már legendává vált, hogy mielőtt hazaindult a „Szeressük egymást gyerekek” című Seress Rezső dalt húzatta el a mindenkori zenésszel. Ezt a hagyományt folytatjuk mi is, amikor a Tósokberéndért Egyesület Nótakörének a befejező nótájaként elénekeljük minden alkalommal. Sőt a zenés rendezvények végén is. Örömünkre szolgál, hogy a Jáger Sanyi bácsi, szüleink korosztálya még énekel velünk. Most itt a 2022-es év végén, készülve az új évre ajánlom mindenkinek. Úgy vélem, hogy napjainkban ebben a felborult világban aktualitása van a dalnak.

Szeressük egymást, gyerekek, a szív a legszebb kincs. Ennél szebb szó, hogy szeretet a nagyvilágon nincs. Az élet úgyis tovaszáll, a sír magába zár. Szeressük egymást, gyerekek, hisz minden percért kár. Az élet úgyis tovaszáll, a sír magába zár. Szeressük egymást, gyerekek, hisz minden percért kár. Az élet egy színes álmodás, mely egyszer véget ér. A sírunk lesz majd a végállomás, s a szív pihenni tér. Álmodjunk mindig szépeket, mert úgysem tart soká. A gyorsan elszálló éveket tegyük mi boldoggá! Szeressük egymást, gyerekek, a szív a legszebb kincs. Ennél szebb szó, hogy szeretet a nagyvilágon nincs. Az élet úgyis tovaszáll, a sír magába zár. Szeressük egymást, gyerekek, hisz minden percért kár. Az élet úgyis tovaszáll, a sír magába zár. Szeressük egymást, gyerekek, hisz minden percért kár.

Vannak kedvenc dalaim, amelyeket korosztályom szívesen hallgat, de emlékezem kicsit a szüleim nótáskedvére is. Rájuk már kevesen emlékeznek.

Rücker Évi:  ABBA - Dancing Queen

- Egy-egy nagyobb családi összejövetelen bármi megeshet, főképpen így ünnepek környékén. Akár még az is belefér, hogy felcseréljük az ünnepeket és szilveszteri hangulatot teremtünk karácsonykor. Néhány éve ez nálunk is megtörtént és ennél emlékezetesebb karácsonyi-szilveszteri buliban azóta sem voltam.

Remélem sokan emlékeznek még a lemezjátszókra és a kisebb-nagyobb fekete korongokra? A tű ráhelyezésével célszerű volt óvatosnak lenni, így nem karcolta össze a lemezt és már szólhatott is Szűcs Judit, vagy Kovács Kati. Az ABBA és a Beatles számai több évtized múltával sem veszítettek népszerűségükből. Gyerekként még Bambiért, a kis őzikéért izgultunk, később Bilicsi Tivadarral mentünk az állatkertbe. „István, a király” rockoperája ki tudja, hányszor forgott a lejátszón, de kívülről fújtuk Zorán számait is.

Néhány éve tehát úgy esett, hogy miután „lejárt” a „Csendes éj” a lemezjátszón, feltettünk többféle, leginkább vidám zenéket. Így, mire Dollyra esett a választás, már remek hangulatba került az egész család – a nagynénikkel és az unokákkal az élen. Cseppet sem zavart minket, hogy Dolly a tél közepén éppen a „Vakációról” énekelt. Innen már csak egy ugrás volt Csepregi Éva a „Nyár van” című dalával, sőt, a KFT-vel „Afrikába” is eljutottunk. Ezután miért is ne táncoltunk volna, hiszen már forgott a svéd zenekartól (ABBA) a „Dancing Queen”.

Szántó Reni: Mystery Gang- Here Come The Jungle People

- Ha szilveszter, akkor buli. Ha buli, akkor tánc. S ha már tánc, akkor rock and roll. Persze mindenki Fenyő Miklósra és a Hungáriára asszociálna egy ilyen felvezetést követően, de ezúttal egy kicsit fiatalabb generációt ajánlok a Fülbemászóban, akikkel szintén nem kérdés a jó hangulat. A nemzetközi zenei szcénában is elismert Mystery Ganggel egyetemista éveim alatt találkoztam először, azóta is felemlegetem a koncertjeiket. Többször láttam már őket élőben játszani, ahol nem csak hogy megbűvölik a közönséget rosszfiú imidzsükkel, de azonnal boogie-t visznek mindenki lábába. Őszintén, mégis mágus módjára bánnak a hangszerekkel, a zene szeretete minden mozdulatukban ott van. Igazi örömzenét adnak, teszik ezt olyan könnyedén, mintha bárki tudna nagybőgőn játszani a feje fölött... Minden koncertjük felér egy kiadós kardioedzéssel, mert az elejétől a végéig nincs megállás! Aki teheti, nézze meg őket élőben is! Nem fog csalódni!

Györkös József:

- A szilveszterek (csakúgy, mint az ünnepek többsége) munkával teltek az elmúlt évtizedekben, hiszen egy fotós akkor dolgozik, amikor történik valami. Vagyis más szórakozott, én kettyingettem (fényképeztem J ) de ezekről a pillanatokról kár lett volna lemaradni és nem megörökíteni őket. Pont ezért kifejezetten mulatós dalom nincs, de örömet szerezni azt szeretek. Feleségem kedvenc virága az orgona, így ha épp mulatni voltunk fiatalabb korunkban, akkor mindig eljátszattam a zenészekkel az „Utoljára küldöm neked” című dalt. Legutóbb december elején leptem meg vele Rozit a Retró Cafféban egy zenés összejövetelen.

Sikerekben, boldogságban és egészségben gazdag Új Évet kívánunk Nektek! Tartsatok velünk 2023-ban is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr6318012658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása